вторник, 26 марта 2013 г.

Нетрадиційний спортивний захід учнів освітнього округу

        У рамках виконання плану роботи Синівського освітнього округу, до складу якого входять Підставська ЗОШ і – ІІ ступенів, Подільківська ЗОШ і – ІІІ ступенів та Синівська ЗОШ і – ІІІ ступенів, 22 лютого 2013 року на базі Синівської ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулися спортивні змагання «А нумо, хлопці», присвячені Дню Захисника Вітчизни. У чітко визначений час учні Підставської ЗОШ І – ІІ ступенів прибули в Синівський навчальний заклад. На нас вже чекали наші друзі, а також суперники по грі учні Подільківської ЗОШ І – ІІІ ступенів та господарі – синівчани.
… Гра розпочалась. Журі, в складі. Кулибаби А. П. (голова Синівського освітнього округу, директор Синівської ЗОШ І – ІІІ ступенів), Авраменко Ж. М. (директор Подільківської ЗОШ І – ІІІ ступенів), Чхайла С. Б., (учитель фізичної культури Подільківської ЗОШ І – ІІІ ступенів), Литвиненка Ю. В. (учитель фізичної культури Підставської ЗОШ І – ІІ ступенів) оцінювало фізичну підготовку, силу та спритність, уміння знаходити вихід у складних ситуаціях. Учасники команд , які умовно проходили «службу» у Збройних Силах, підписали контракт, термін дії якого – 24 години. З числа юних новобранців було сформовано три роти, з числа учнів вищеназваних шкіл.  Майбутні захисники мали пройти курс молодого бійця та витримати нелегкі випробування.
               Нашу Підставську команду представляли учні 9 класу: Близнюк Євген, Коваленко Олег, Жогло Олексій, Мельник Богдан, Емінова Карина. До речі, це лише одна дівчина, представниця сильної статі серед усіх учасників. Під час гри вона показала хорошу фізичну підготовку, спритність, ловкість, а в деяких видах змагань – була навіть першою.
             Під час змагань учасники команд оволодівали навичками стрільби, ласували смачною армійською кашею, яку потрібно було з’їсти на швидкість (першою у цьому конкурсі була Емінова Карина), підтягувалися на перекладині, виступали в ролі саперів, перетягували канат, демонстрували вміння правильно збирати та одягати протигаз, з великим задоволенням чистили картоплю, особливо Євген Близнюк (Підставська ЗОШ І – ІІ ступенів), писали звісточку батькам. У перервах між конкурсами дівчата, активні вболівальниці з усіх трьох навчальних закладів, дарували присутнім у спортивній залі  ліричні пісні та сучасні танці.
       Близько години тривали напружені змагання. І ось підійшов фінал. Виступ директора Синівської ЗОШ і – ІІІ ступенів Кулибаби А. П. дуже порадував наших Підставських учнів – адже вони отримали І місце в змаганнях.
     Спільні спортивні змагання закінчилися святковою дискотекою, яка дала змогу школярам сусідніх навчальних закладів ближче познайомитися, поспілкуватися між собою та активно відпочити.



Н. Ралко
Педагог-організатор Підставської ЗОШ І – ІІ ступенів

Семінар учителів основ здоров’я

                               

            8 лютого 2013 року на базі Підставської ЗОШ і – ІІ ступенів відбувся семінар учителів основ здоров’я за темою: «Освіта на основі розвитку життєвих навичок. Впровадження проектів європейських стандартів якісної превентивної освіти та протидії ВІЛ/СНІДу за підтримки Європейського Союзу та Глобального фонду».
           Під час теоретичної частини семінару Дмитренко Т. В., керівник м/о вчителів основ здоров’я, розповіла про впровадження проектів забезпечення європейських стандартів якісної превентивної освіти та протидії ВІЛ/СНІДу: «Зміцнення потенціалу Всеукраїнської спілки вчителів і тренерів для поліпшення доступу до якісних послуг з профілактики ВІЛ/СНІДу» (за підтримки Європейського Союзу), «Посилення спроможності педагогів у забезпеченні дієвої профілактики ВІЛ/СНІДу, протидії стигмі дискримінації» (від Глобального фонду). Реалізація проектів спрямована на виконання завдань, визначених для освітнього сектору Загальнодержавною програмою забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009 – 2013 роки та формування здорового способу життя в учнівської молоді.
             Учасники семінару відвідали урок-тренінг у 9 класі «Законодавство про безпеку і здоров’я людини» та годину спілкування «Що означає бути щасливим», які провела Дудукаленко Лариса Анатоліївна, вчитель основ здоров’я Підставської ЗОШ